Roma

Attraksjoner

Begivenheter

Fotball

Museer

Restauranter

Shopping

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Leiebil

Annet Nyttig

Fakta

Kart

Reisehåndbøker

Språket

Transport

Videoer

Været

Reiseguider

Reiser Mallorca

Billigste Ferie

Tallinn Guide

 

Colosseum

Colosseum stod ferdig i år 80, og er det eldste monumentet fra gamle Roma. Dette utrolige amfiteateret hadde plass til 55.000 tilskuere som kom for å se blodige gladiatorkamper hvor gladiatorer og eksotiske dyr kjempet mot hverandre.

Gladiatorene som kjempet i Colosseum var som regel slaver, krigsfanger eller kriminelle, men noen av dem var profesjonelle og gjorde det av egen vilje. De fleste var menn, men det var også noen kvinnelige gladiatorer. Hvis en gladiator kjempet godt og tappert i Colosseum kunne publikum rope på keiseren for få han fredet. Hvis forespørselen ble innvilget, fikk gladiatoren et tresverd som betydde han var en fri mann, og trengte aldri å kjempe i Colosseum igjen.
Publikum var alt fra fattige til rike, og keiseren selv var ofte på besøk. I 438 ble det forbudt med gladiatorer og Colosseum ble gradvis forlatt.

Bygningen forfalt i kristen tid, og deler av Colosseum ble ødelagt av et jordskjelv i 1349. Bygningen er 188 meter lang, 156 meter bred, 48 meter høy og er fordelt på 4 etasjer.

 

Anbefalte Hotell

Grand Hotel Plaza

Capo D Africa

Hotel Executive

Bettoja Hotel