Roma

Attraksjoner

Begivenheter

Fotball

Museer

Restauranter

Shopping

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Leiebil

Annet Nyttig

Fakta

Kart

Reisehåndbøker

Språket

Transport

Videoer

Været

Reiseguider

Reiser Mallorca

Billigste Ferie

Tallinn Guide

 

Piazza Navona

The Piazza Navona er den mest berømte og kanskje den vakreste plassen i Roma. Plassen har tre praktfulle fontener, og barokk kirken, Sant'Agnese in Agone.

Plassen er bygget på den tidligere Domitian's Stadion, som ble bygd av keiser Domitian i år 86. Det er derfor plassen har en avlang form. Stadionet var opprinnelig større enn Colosseum og ble brukt til festivaler og sportslige arrangementer.

Stadionet ble stående til begynnelsen på 1500-tallet, men ble ryddet vekk for å opprette Navona square. Restene av Domitian's stadion er fortsatt synlige, og det går guidede turer til dette underjordiske monumentet.

Fountain of the Four Rivers

Den største attraksjonen i Piazza Navona er de tre fontenene. Den sentrale og største fontenen er Fontana dei Quattro Fiumi (fontenen over fire elver). Den ble bygget mellom 1647 og 1651 på anmodning av pave Innocent X.
Fontenene er et mesterverk av Gianlorenzo Bernini.

Fontenen har fire figurer, som representerer fire elver fra forskjellige kontinent, Nilen, Ganges, Donau og Rio della Plata.

De to andre fontenene på Piazza er Fontana di Nettuno og Fontana del Moro. Disse ble bygget av Giacomo della Porta.

Et annet høydepunkt på Piazza Navona er kirken Sant'Agnese in Agone. Den ble ferdigstilt i 1652 av Pave Innocent X.

Beliggenhet

The Piazza Navona ligger i det historiske sentrum av Roma, vest for Pantheon. Det er et av Romas mest livlige torg, med mange utendørs kafeer, restauranter og utesteder.

 

Anbefalte Hotell

Grand Hotel Plaza

Capo D Africa

Hotel Executive

Bettoja Hotel