Roma

Attraksjoner

Begivenheter

Fotball

Museer

Restauranter

Shopping

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Leiebil

Annet Nyttig

Fakta

Kart

Reisehåndbøker

Språket

Transport

Videoer

Været

Reiseguider

Reiser Mallorca

Billigste Ferie

Tallinn Guide

 

Spansketrappen

Spansketrappen (Scalinata di Spagna) er en spennende attraksjon som er elsket av turister fra hele verden. Trappen er på 138 trinn starter fra Piazza di Spagna opp til kirken Trinita dei Monti.

Spansketrappen ble designet i 1723 av Francesco De Sanctis, og finansiert av en fransk diplomat som het Stefano Gueffierwas. Trappen har hatt behov for mange restaureringer i løpet av årene, med den siste i 1995. Spansketrappen fikk navnet sitt fra den spanske ambassadøren som bodde der.

Nede til høyre i bunnen av trinnene, er huset hvor den engelske poeten John Keats levde og døde. Huset er nå et museum dedikert til hans minne.

Spansketrappen er vanligvis svært overfylt i løpet av sommermånedene, med turister som sitter, snakker, og tar en pause fra shopping. Det kan synes som et godt sted å spise piknik, men i et forsøk på å holde området rent, har det blitt forbudt å spise mens du sitter på trappen.
  
Ved foten av trappen, ligger den berømte fontenen La Barcaccia. Dette er et verk av Pietro Bernini og hans sønn, Gian Lorenzo. Sistnevnte har laget noen av de viktigste mesterverkene av barokk kunst i Roma, inkludert den berømte ellipseformede Petersplassen.

 

Anbefalte Hotell

Grand Hotel Plaza

Capo D Africa

Hotel Executive

Bettoja Hotel