Roma

Attraksjoner

Begivenheter

Fotball

Museer

Restauranter

Shopping

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Leiebil

Annet Nyttig

Fakta

Kart

Reisehåndbøker

Språket

Transport

Videoer

Været

Reiseguider

Reiser Mallorca

Billigste Ferie

Tallinn Guide

 

Transport

Reise til og fra Roma

Roma har to flyplasser, Fiumicino (Leonardo da Vinci) og Ciampino.

Fiumicino er Romas viktigste flyplass og er godt forbundet med sentrum i løpet av dagen ved en ekspress tog.

Ekspress toget mellom Fiumicino flyplass og Stazione Termini (Roma's hoved tog stasjon) koster € 9,50 og reisen tar ca 30 minutter. Toget går fra og kommer til Termini stasjon på sporet n.27 og går fra 06.30 til 23:30.

Ciampino er en mindre flyplass, og blir for det meste brukt av charter fly og budsjett flyselskaper.
For å komme til sentrum fra flyplassen, tar du COTRAL bussen (koster 1 Euro), gå av på Metro A: Anagnina stasjon, deretter til Termini stasjon.
Contral bussen går hvert 30 minutt, før 2300. Skulle du være så uheldig å lande etter dette tidspunkt er taxi eneste løsning.

Komme seg rundt i Roma

Det historiske sentrum av Roma er ikke særlig stor, så det er overkommelig til fots. Det meste av sentrum er stengt for normal trafikk, og de fleste monumentene er i de samme områdene.

Hvis du ankommer byen med bil, anbefales det at du finner et parkeringshus å parkere bilen i for så å bruke offentlig transport til å komme seg rundt i byen.

Offentlig transport

Det er et nettverk av busser, trikk, metro og som som dekker hele byen fra 15.30 til 24.00. Romas buss nettverk er omfattende og fungerer bra, men den enkleste og raskeste måten å komme seg rundt på er ved hjelp av Metroen.
The metro bare har to linjer, men er den enkleste og raskeste måten å komme rundt og er praktisk for flere attraksjoner. Bussen er billig og pålitelig, men treg. Offentlige transport billetter må kjøpes på forhånd fra aviskiosker, barer eller maskiner. Billettene er gyldige for alle former for transport, og kommer i enveisbilletter og dags pass.

Taxi

Hvis du skal ta en drosje, må du huske å se etter de hvite eller gule. Det er nesten umulig å praie en drosje i gatene, spesielt om natten. Det er lettest å få drosje fra hotellet og restauranter. Insister på at måleren skal være på, og unngå arrangert pris.

Leie sykkel eller scooter

Selv om de fleste av severdighetene i Roma er innen gåavstand eller tilgjengelig med offentlig transport, vil to hjul gi deg frihet til å se akkurat hva som interesserer deg, og på kortere tid.
For og virkelig gjøre som italienerne, leier du deg en Vespa. Du har ingen problemer med å finne utleie steder. De finnes over hele byen. Leiepris er gjennomsnittlig € 45 for en dag.

 

Anbefalte Hotell

Grand Hotel Plaza

Capo D Africa

Hotel Executive

Bettoja Hotel